Széchenyi terv plusz

Tetőfedő anyagok

Bitumenes tetőfedő anyagok

 

A bitumenes tetőfedő anyagok sokoldalúsága és megbízhatósága

Bitumenes tetőfedő anyagok

Zsindelyek, hullámlemezek és vízszigetelő lemezek

A bitumenes tetőfedő anyagok sokoldalúságának felfedezése

Ha tetőfedő anyagokról van szó, a bitumen megbízható és sokoldalú választásnak bizonyult. A bitument, a kőolajból nyert viszkózus fekete keveréket évszázadok óta használják különféle alkalmazásokban, az útépítéstől a vízszigetelésig. A tetőfedés területén a bitumen a különböző igényeket kielégítő termékek széles skáláját hozza létre. Ebben a blogbejegyzésben elmélyülünk a bitumenes tetőfedés világában, a legfontosabb változataira fókuszálva: bitumenes zsindelyekre, bitumenes hullámlemezekre és bitumenes lapostető vízszigetelő lemezekre.

A bitumenes tetőfedő anyagok az idők során úgy fejlődtek, hogy megfeleljenek a különböző alkalmazások sokféle igényeinek. Az esztétikát a tartóssággal ötvöző bitumenes zsindelytől a szivárgás ellen védő bitumenes lapostető vízszigetelő lemezekig a bitumen sokoldalúsága továbbra is lenyűgöző a tetőfedés világában. Legyen szó tetszetős és masszív tetőt kereső háztulajdonosról vagy ipari szerkezetekhez megbízható megoldást igénylő építőről, a bitumenes tetőfedő termékek széles választékot kínálnak, amelyek védelmet és nyugalmat biztosítanak az elkövetkező években.

 

Termék típusok

 

  Bitumenes zsindely

Bitumenes zsindely

A bitumenes zsindely népszerű választás a lakossági tetőfedéshez esztétikai megjelenésük, tartósságuk és költséghatékonyságuk miatt. Ezek a zsindelyek többnyire üvegszálas rétegekből állnak, bitumen bevonattal és ásványi granulátummal vannak bevonva, amelyek védelmet nyújtanak az UV sugárzás ellen, és javítják a zsindely megjelenését.

A bitumenes zsindelyek egyik előnye a könnyű telepítés. Különböző stílusúak, például háromlapos és a zsindelyek, amelyek a lakástulajdonosok számára az igényeiknek megfelelő tervezési lehetőségek széles skáláját kínálják. Ezek a zsindelyek látványosságukon túl a zord időjárási viszonyokkal szembeni ellenálló képességükről is ismertek, így praktikus és hosszú élettartamú tetőfedő megoldás.

   

 

  Bitumenes hullámlemez

Bitumenes hullámlemez

A bitumenes hullámlemezeket úgy tervezték, hogy kiváló szerkezeti stabilitást és vízállóságot biztosítsanak. Ezek a táblák, újrahasznosított papírból állnak, és bitumenréteggel vannak bevonva, hogy vízálló gátat képezzenek. Ez az anyagkombináció olyan tetőfedő megoldást eredményez, amely ellenáll az elemeknek, miközben megőrzi integritását.

A bitumenes hullámlemezeket nagy szilárdságuknak és sokoldalúságuknak köszönhetően gyakran használják kereskedelmi és ipari alkalmazásokhoz. A raktáraktól a mezőgazdasági építményekig ezek a táblák megbízható védelmet nyújtanak eső, szél, sőt tűz ellen is. Telepítési folyamatuk hatékony, így praktikus választás lehet nagyszabású projektekhez.

 

  Gutta Green hullámlemez

Gutta Green hullámlemez

A Gutta Green műanyag hullámlemezek teljesen vagy részben újrahasznosított alapanyagokból készülnek. A Gutta vállalatcsoport az építőanyagok és a kerti termékek gyártásakor különös hangsúlyt fektet a fenntartható gondolkodásra, tervezésre és cselekvésre, valamint az erőforrásokkal való környezetbarát bánásra. Ezért hozta létre a Gutta Green termékcsaládot. A Gutta Green termékcsoport három termék típust ölel fel.

- Guttanit+ hullámlemez

- Gutta Shelltec tetőfedő panel

- GuttaPral EVO hullámlemezek

 

  Bitumenes szigetelő lap

Bitumenes vízszigetelő lap

A lapostetők egyedi kihívások elé állítják a vízszigetelést, és itt jönnek képbe a bitumenes lapostető vízszigetelő lemezek. Ezeket a lemezeket úgy tervezték, hogy zökkenőmentes és vízzáró gátat képezzenek lapos vagy alacsony lejtős tetők felett, védelmet biztosítva a szivárgások és a nedvesség beszivárgása ellen.

A lemezeket bitumenréteggel gyártják, és olyan anyagokkal erősítik meg, mint az üvegszál vagy poliészter, így olyan tartós membránt hoznak létre, amely ellenáll a hőmérséklet-változások és a gyalogos forgalom okozta igénybevételeknek. Emiatt előnyös választássá válnak kereskedelmi épületekhez, lakóépületekhez, sőt földalatti építményekhez is.

   

 

  Bitumenes pala felújító lemez

Bitumenes palafelújító vízszigetelő lemez

Az elöregedő tetők gyakran felújítást igényelnek a működőképességük helyreállítása és élettartamuk meghosszabbítása érdekében. A bitumenes tetőfelújító vízszigetelő lemezek hatékony megoldást kínálnak ilyen helyzetekre. Ezeket a lemezeket úgy tervezték, hogy közvetlenül a meglévő tetőkre szereljék fel, további vízszigetelő és védőréteget biztosítva.

A felújítási vízszigetelő lemezek választásával az ingatlantulajdonosok elkerülhetik a régi tető teljes eltávolításának költséges és munkaigényes folyamatát. Ezek a lemezek biztonságosan tapadnak a meglévő felülethez, varratmentes akadályt képezve a szivárgások ellen, és növelve a tető tartósságát.

   

 

  Tetőfólia

Tetőfólia

Tetőfólia típusok és funkcióik 

A tetőfóliák kiemelkedő szerepet játszanak a tetőtéri hőszigetelő rendszer kialakításában, fő feladatuk a szigetelő anyagok nedvességtől való védelme. Ennek forrása lehet külső, mint például eső vagy hő, de beltéri is, mint a pára. 

Két leggyakrabban alkalmazott tetőfólia típus a páraáteresztő és a párazáró fólia. De pontosan mit jelentenek ezek és mikor alkalmazzuk őket?

 

 

Tovább a bitumenes zsindely termékekhez >

Vissza a bitumenes tetőfedő anyagok oldalról a Gutta főoldalra >