Széchenyi terv plusz

Folyóka

Gutta Drain folyóka

A Gutta drain folyóka termékcsalád egy lakossági felhasználásra gyártott, elsősorban családiházaknál alkalmazott esővíz elvezető csatorna. A kínálatunkban megtalálható csatornáknak a következő típusai különböztetjük meg.

 • Folyóka Standard 100/70
 • Folyóka Garázscsomag
 • Folyóka Prémium
 • Folyóka Prémium Mini
Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Összes kategória
Ft
Ft

Gutta Drain folyóka a kerti vízelvezetéshez

 

Folyóka Standard 100/70

Folyóka Gutta drainA Gutta drain standard folyóka egy 100 cm hosszú és 70mm belső magassággal rendelkező robusztus, vastag falú műanyagból készül horganyzott vas fedő ráccsal ellátott esővíz elvezető csatorna. A rács A15 ös osztályba sorolandó horganyzott acél.

Annak érdekébe, hogy a folyókák megbízhatóan vízzáróvá váljanak, ajánlott egy bitumenes szilikon tömítőanyag használata. Hosszantartó biztosítékot jelent a szivárgás elkerülése érdekébe, ha a csatlakozásokat összehegeszti.

 

A Gutta drain standard folyóka műszaki adatai

Hossz (mm)

1 000

Külső szélesség  (mm)

   120

Külső magasság  (mm)

     92

Belső szélesség  (mm)

   100

Belső magasság  (mm)

     70

Kivezető

1xØ110+1xØ75*vagy 1xØ100+1xØ75*

Anyag

HDPE

Súly (kg)

       0.88

 

Folyóka Gutta drain garázs csomagGuttadrain folyóka garázscsomag

 

A Gutta drain folyóka garázscsomag egy olyan csomagajánlata a cégünknek, amely tartalmaz három darab Gutta drain standard 100/70 folyókát, 3 darab rácsozott galvanizált rozsdamentes acéllemezt A15 ös osztálybesorolásút és 2 db külső borító kupakot a lezáráshoz. Ez a csomagajánlat alkalmas a legtöbb családiházhoz, amelynél megoldást keresnek a kocsibejárónál vagy a garázs előtt az esővíz elvezetéséhez.  

 

A Gutta drain folyóka Prémium

Gutta drain folyóka prémium folyóka, szintén robusztus műanyag szerkezetre épülő horganyzott acélfedéllel ellátott esővíz elvezető csatorna. A különbség a standard folyókához képest leginkább keresztmetszetüknél szembetűnő. Míg a standard folyóka ovális U alakú, a prémium folyóka a nagyobb vízelvezető hozam elérése érdekében szögletes U alakú. Így tökéletes megoldást nyújt akár nagyobb tetővel rendelkező családiházak körüli esővíz elvezetésére is.

Amennyiben betartjuk a rendeltetés szerű alkalmazását és fektetését, úgy a csatornán lévő horganyzott rozsdamentes acél rács és a robusztus műanyag szerkezet, elbírja egy személyautó súlyát. Hosszú évekre szóló megoldást jelent.

A termék mérnökei, minden egyes kritikus pontban odafigyelve a részletekre megoldották, hogy az anyaga rendkívül tartós és strapabíró legyen. Így az oldalfal a rácstámasz és a csúszásgátlók miatt nem fog csalódni az anyag minőségében. Ezenkívül a kialakítás lehetőséget biztosít, további sarok és keresztirányú csatlakozásoknak is.

Az élet különlegesen sok területén helytálló prémium folyókát bátran ajánljuk bejáratokhoz, különösen pincebejáratokhoz, teraszok köré, medencéhez, kocsibeállókhoz, garázsok elé, kapukhoz, a nyitott vagy zárt udvarok legmélyebb pontjára, vagy oda, ahol szeretné a víz folyásirányát meghatározni.

Esztétikai megjelenése feldobja minden ingatlan közvetlen környezetét. A termék szerkezete tartós és strapabíró. A lakossági élethelyzetekben előforduló igénybevételnek hiánytalanul ellenáll. Robusztus, stabil, és tartós. Megfelelő telepítés után a terhelések ellenére sem mozdulnak el. Az elemcsatlakozások fixek a gyárilag megvalósított fülek miatt.

A robusztus szerkezet tetejét borító rozsdamentes horganyzott acél üzembiztos, csúszásgátló felületű, és a vizet hatékonyan elvezeti.

 

A Gutta drain Prémium folyóka műszaki adatai

Hossz (mm)

1 000

Külső szélesség  (mm)

   135

Külső magasság  (mm)

   100

Belső szélesség  (mm)

   100

Belső magasság  (mm)

     90

Kivezető

1x Ø100 vagy 1xØ110*

Anyag

HD-PE

Súly (kg)

  1,1

* A kimenet "Kit Bottom Outlet" -ből készül. (elérhető méretek Ø 100 és Ø 110) vagy

 

A Gutta drain folyóka Prémium mini

Gutta drain folyóka prémium mini folyóka, egy szintén robusztus műanyag szerkezetre épülő horganyzott acélfedéllel ellátott esővíz elvezető csatorna. A különbség a Prémium folyókához képest leginkább keresztmetszetüknél szembetűnő. Míg a Prémium folyóka nagyobb vízelvezető hozam elérése érdekében szögletes U alakú a Prémium mini folyóka szintén szögletes U alakú, de alacsonyabb, így az áteresztő képessége is kisebb. Így elősorban, olyan helyen javasoljuk alkalmazni, ahol várhatóan kisebb vízhozamot kell elvezessen.

Az alacsony kültéri esővízfolyókák azért előnyösek, mert sokféleképpen csatlakoztathatók, egymás után is, illetve merőlegesen elfordítva. Mindegyik elem folyókánál van csatlakozási lehetőség. A csatlakozási pontnál az anyag kikönnyített, így szükség esetén egy megfelelő szerszámmal kivágható a csatlakozási pont.

 

A Gutta drain Prémium folyóka mini műszaki adatai

 

Folyóka Gutta drain preémium

Hossz (mm)

1 000

Külső szélesség  (mm)

   135

Külső magasság  (mm)

     60

Belső szélesség  (mm)

   100

Belső magasság  (mm)

     50

Kivezető

1 x Ø100 o 1 x Ø110*

Anyag

HD-PE

Súly (kg)

  0.85

* A kimenet "Kit Bottom Outlet" -ből készül. (elérhető méretek Ø 100 és Ø 110)

 

A csatornarendszer termékcsaládjában a következő közös tulajdonságokat fedezhetünk fel.

Kialakítása mindnél műanyag elvezető csatornaszerkezetre telepített horganyzott rácsos vas. Ez a folyóka termékcsalád minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely a biztonságos és hatékony vízelvezetéshez szükséges a családiházak körül. A sima és vízálló felület, a könnyedség, a különleges kompakt geometria és az A15 és B125 terhelési osztályokhoz garantált teljesítmények azok a fő jellemzők, amelyek a műanyag rácsos csatornát egyedülállóvá teszik a maga nemében.

A kompakt méretével és tömegével a műanyag csatorna horganyzott vasráccsal egyszerűen telepíthető és üzembe helyezhető. Speciális szaktudás nem szükséges a lerakásához. Pontosan ez teszi mindenki számára könnyen alkalmazható termékké. A horganyzott vasrácsok egy mechanikus rendszeren keresztül vannak rögzítve, horgokkal, a műanyag csatornához, így ehhez nincs szükség csavarokra, anyák vagy speciális szerszámok használatára; olyan innováció, amely határozottan leegyszerűsíti a leghagyományosabb rögzítési rendszereket.

A Gutta drain, horganyzott rácsos csatorna különböző modelljei mind CE-jelöléssel rendelkeznek, így megfelelnek az EN1433 európai referenciaszabvány követelményeinek. A deklarált és elvárt teljesítmény védelme és garantálása érdekében a teljes gyártási láncot szigorú minőségellenőrzésnek vetik alá, amely jóval túlmutat a jogszabályok által "minimálisként" megjelölteken.

A Gutta drain folyóka termékcsalád tökéletes választás a megfelelő vízgazdálkodáshoz, hiszen a bolygónk egyik létfontosságú erőforrásának, a víznek a jobb felhasználása a célja. Mi ezért fáradhatatlanul dolgozunk mindennap az esővíz begyűjtésén és megfelelő hasznosításán. A bolygónk jobbítására irányuló elhatározásunk kiterjed az egész vállalatra, alkalmazottinkra, ügyfeleinkre és szállítóinkra. Hiszünk abban, hogy a vízgazdálkodás mindenkire hatással van most is és a jövőben is.

 

A Gutta drain folyóka főbb jellemzői

 • EN1433 szerint tanúsítva
 • Könnyen összeszerelhető
 • Magas mechanikai és vegyi ellenállás
 • Könnyű súly
 • Teljes magasság 92 mm
 • Terhelési osztály A15, B125

Tipikus alkalmazások

 • Zöld területek
 • Gyalogos övezetek és kerékpárutak-
 • Teraszok és erkélyek

 

A Gutta drain folyókák telepítése

Az építkezések során az épülettől történő megfelelő vízelvezetés megvalósítása kritikus fontosságú. A feszíni és a felszín alá bebukó beszivárgó vizek idővel a talajt a burkolat és egyéb járófelületek alól kimossák. Ez rendszerin süllyedéshez vezet, szélsőséges esetben az épületet magát is súlyosan károsíthatja.

Erre a komoly problémára nyújt megbízható megoldást a Gutta drain folyókák termékcsaládja. A rozsdamentes horganyzott acéltetővel ellátott robusztus esővízelvezető folyókák.

A folyókák telepítésnél a következőkre kell hangsúlyt fektetni.

 • a kívánt lejtés biztosítása már a talaj előkészítésénél
 • a folyóka szilárd beépítése a talajba
 • a folyóka szakaszok és kivezetések megtervezése és kiszámítása
 • megfelelő keresztmetszet és hossz megválasztása

A tervezés folyamatához szükséges tudni, a vízfelvevő terület nagyságát, a burkolat anyagát és az adott környezetre jellemző csapadékmennyiséget.

A pontos végeredményhez a fektetéskor használjunk kifeszített zsinórt és e mentén dolgozzunk.

         

Raktározás

A folyókákat egymásra halmozva sima felületre kell helyezni, kifejezett egyenetlenségek nélkül, éles vagy kemény tárgyak, kövek vagy kiálló részek nélkül, amelyek deformálhatják őket, egymásra rakodásakor tanácsos, hogy a halom magassága ne haladja meg az 1,5 métert;

Kültéri raktározás esetén célszerű védeni közvetlen erős napsugárzástól vagy megfelelő védelmet szellőzést biztosítani. Kerülni kell a csatornák agresszív vegyszerekkel való érintkezését (pl. folyékony szénhidrogénekkel, mosó- és tisztítószerekkel, üzemanyagokkal stb.). A raktárnak száraznak kell lennie, és legalább 2 méterre bármilyen intenzív hőforrástól. Raktározáskor kerülni kell a felület szennyeződését sárral, fertőzött vízzel, üzemanyagokkal, olajokkal, oldószerekkel stb.

Vissza a folyóka termékkategória oldalról a Gutta főoldalra >