Szűrés

Vastagság
Hosszúság
Szín

Széchenyi terv plusz

Polikarbonát lemez

Guttagliss polikarbonát lemez bemutatása

A Guttagliss polikarbonát lemez egy nagyon tartós, sokoldalúan felhasználható praktikus műanyag lemez. Anyaghasználata kiválóan rugalmas, aminek köszönhetően erős mechanikai hatás esetén sem törik szilánkosra. Emiatt előfordul, hogy a megbízható üvegezésekhez is használják, hiszen relatív csekély vastagságuk ellenére kiválóan ellenállnak a külső behatásoknak.

A Guttagliss polikarbonát lemez számtalan előnyéhez tartozik a kiváló hőszigetelés és az ehhez párosuló csekély önsúly. A polikarbonát légkamrás lemez formája jellemzően a legtöbb esetben sík. Alkalmazható lakó és ipari épületek- csarnokok előtetőinek kialakításához, terasz vagy téli konyha fedéshez. Felső vagy oldalsó bevilágítólemezként.

 

A polikarbonát lemezekről általában

Polikarbonát tető, terasztetőKönnyen felhelyezhetők, szinte elpusztíthatatlanok és páratlan ár-érték arányukkal kiemelkednek a hasonló célra gyártott termékek közül. Különleges az időjárásállósága. Az UV-stabilitás is átlagon felüli.

Színe lehet bronz vagy víztiszta, mely természetéből fakadóan nem teljesen átlátszó, de a fényt hatékonyan átengedi. Emiatt is kiváló választás a Guttagliss polikarbonát lemez jó árakon a Gutta webshop kínálatában.

A Guttagliss polikarbonátlemez lemez kitűnik nagy fényáteresztőképességével és dekoratív megjelenésével. Kiemelkedő anyaghasználata, a termék UV védettsége és egyéb tulajdonsága révén rendkívül sokoldalú, így alkalmas akár kültéren és akár beltéren alkalmazva is. Bevált területek például a pergolák, télikertek, térelválasztások. Helytáll továbbá ajtóbetétek, szekrények és polcok beüvegezésére vagy zuhanyzó és más fülkék kialakítására.

Legyakoribban előforduló színe a bronz és a víztiszta. Az előbbi kellemesen csökkenti a rajta keresztül jutó napsugarak tűző hatását. Különösen nagy jelentősége van ennek, amennyiben a lemezeket kint szereljük fel, például egy télikert vagy egy kerti teraszfedése esetén. Az utóbbi ára általában valamivel kedvezőbb azonban a napsugarak erejét nem, csak az UV sugárzást csökkenti.

 

A műanyag polikarbonát lemez elérhető méretei.

A polikarbonát lemezek gyárilag elérhető méretei gazdaságos kivitelezést tesznek lehetővé. Kiváló megoldás raktárcsarnokok, gyárépületek, mezőgazdasági épületek természetes megvilágításához. Energiatakarékosabb bármelyik LED világításnál.

A műanyag polikarbonát sokoldalú felhasználásra alkalmas, ennek megfelelően sok különböző méretben és vastagságban elérhető a Gutta webshop kínálatában. A táblák akár házilag is könnyen egyedi méretekre szabhatóak, a jellemzően elérhető standard méretek a következőek. Nézze meg a polikarbonát árakat a Webshopunkban.

 

 

Átlátszó - vastagság

Bronz - vast.

Hossz. x

Széles

4mm

6mm

8mm

10mm

16mm

10mm

16mm

2x1,05

x

x

x

x

x

x

x

3x1,05

 

 

 

x

x

x

x

4x1,05

 

 

 

x

x

x

x

5x1,05

 

 

 

x

x

x

x

6x1,05

 

 

 

x

x

x

x

2x2,1

 

 

 

x

x

x

x

3x2,1

 

 

 

x

x

x

x

4x2,1

 

 

 

x

x

x

x

5x2,1

 

 

 

x

x

x

x

6x2,1

 

 

 

x

x

x

x

 

Az polikarbonát lemez tulajdonságai és felhasználási területe

 

Tulajdonságok

 • erős, robosztus
 • törés és ütésálló
 • kedvező ár
 • jó hőszigetelô
 • könnyen beépíthető
 • 2 oldalú UV védelem (a 10mm- nél vékonyabb csak egy oldalon)
 • csekély súly
 • stapabíró, ellenáll az időjárás viszontagságainak

Felhasználási területek

 1. szélvédelem
 2. tetőfedések
 3. falburkolás
 4. ablakbetétek
 5. falépítésre kocsibeállókhoz
 6. pergolákhoz
 7. bevilágító folyósok
 8. kisebb melegházhoz

 

Polikarbonát tető - technikai tanácsok

 

Méretre szabás

A légkamrás polikarbonát tető paneleket hagyományos eszközökkel (pl. dekopír fűrész) segítségével könnyedén darabolhatjuk. Speciális, finom fogazású (műanyagokhoz ajánlott) fűrészlap/tárcsa használata javasolt. Kézi vagy körfűrésszel. Ügyeljen közben a megfelelő alátámasztásra. Például tegye a táblát a fűrészasztalra. Figyelem: a védő-fóliát csak a megmunkálás után vegye le!

Fúrás

A kereskedelemben szokásos fém vagy fafúróval. A furatoknak 2-3 mm-rel nagyobbnak kell lenniük, mint a csavarátmérőnek, ugyanis az anyagtágulást is figyelembe kell venni.

Ragasztás

Alkalmazzon a kereskedelemben használatos polisztirolragasztót. A ragasztás során az előállító utasításai szerint járjon el.

Tisztítás: A Guttagliss polikarbonát tető panleket vízzel és ablaktörlővel vagy gyapjútörölközővel tisztítsa. Semmi esetre se használjon súroló vagy karcoló tisztítószereket és politúrokat. Szín és méreteltérések joga a megszokott tűréshatárokon belül fenntartva. Ügyeljen a helyi építési előírásokra. Ajánlataink nem mentesítenek a termék saját felelősségű felülvizsgálata alól. Kérdés esetén vegyen igénybe szaktanácsadást.

UV védelem: A lemezeket UV védelemmel látják el, így a lapok várható kültéri élettartama min. 10 év, a gyári előírások szerint beszerelt lapok élettartama átlagosan 15-20 év.
Kültéri használat esetén az UV védelem nélküli oldalt nem érheti tartós napsütés.
Az egy oldalt UV védett lemezek mindig a színes vagy feliratos felületükön UV védettek. Ügyeljen arra, hogy mindig az UV védett rész kerüljön a napsugárzás felé.

Tárolás: Kérjük, hogy a táblák élettartamának megtartása érdekében feltétlenül vegye figyelembe a felhasználási útmutatót. Napon egymáson felhalmozva tartani tilos! Kültéri tárolás esetén UV védett ponyvával kell letakarni. Tárolás közben az üregkamrás polikarbonát lemezeket védeni kell a közvetlen napsugárzástól és a csapadéktól, takarja le sötét fóliával vagy kartonnal.

Hajlíthatóság: Az üregkamrás polikarbonát lemezeket csak a cellákra merőleges irányban szabad hajlítani! A lemezek hidegen óvatosan hajlíthatók. A polikarbonát beépítésénél figyelni kell, hogy az anyag cellairánya párhuzamos legyen az előtető lejtés irányával. A polikarbonát tető kereszttartók beépítését nem igényli, csak ritkán, bizonyos esetekben.  A csavarokat egymástól 60 cm re kell rögzíteni. A polikarbonát árakat megtalálja a Gutta Webshopban.

 

Polikarbonát tető szerelési útmutató

 

Professszionális beépítés 8 lépésben

 

"A szereléshez a következő eszközök szükségesek: Mérőszalag, akkumulátoros fúrógép, leszúrófűrész, ragasztószalag, kalapács."

 

 1. Az alsó szerkezet előkészítése

Először a fényvisszaverő ragasztószalagot illessze a szarufa felső felületére és a keresztfára, vagy fesse azokat fehérre. Ezzel küszöbölheti ki az anyag és a szarufák között később esetlegesen létrejövő káros hőtorlódást.

 1. A profilok előkészítése

Pontosan mérje meg a profil végleges helyét. Szükség esetén fémfűrésszel vágja le.

 1. A profilok rögzítése

A profil alsó részt a középvonaltól jobbra és balra 35 cm távolságokban váltakozva fúrja meg (Ø 5 mm). Az első furat távolsága az elülső éltől 8 cm.

 1. A szögvas rögzítése

A lezáró és tartóvasat helyezze az alsó profil alsó felének élére úgy, hogy a vízlefolyás szabadon maradjon, és ezt fúrósablonként használja. A profilt egyszer középen fúrja elő (Ø 3 mm). A vasat az alsó fémprofilra rozsdamentes acél csavarral rögzítse (4,2 x 16 mm)

 1. Élzáró szalag

A megfelelő élzáró szalagot a lemez mindkét homlokfelületére illessze fel. Ez megakadályozza a por, szennyeződés vagy rovarok bejutását. A Lemez aljára párazáró, a tetejére páraáteresztő szalagot helyezzen.

 1. A záróprofil elhelyezése

A polikarbonát tető alsó részére (eresz) helyezze fel az vízorros alu-záróprofilt.

 1. A profil felcsavarozása

Helyezze fel az előkészített profil-alsórészt. Törekedni kell, hogy a záró- és tartóvasak síkba kerüljenek, ha ez nem lehetséges, a szarufába kell bevájni). A profilokat pontosan be kell igazítani, leszorítóval rögzíteni kell és le kell csavarozni.

 1. A lemezek rögzítése

Mindig két lemezt kell egymás után elhelyezni, be kell igazítani és rögzíteni kell. A szélére és középre rá kell helyezni a profil felsőrészt és egyik oldalról elindulva egyenként be kell pattintani a megfelelő horonyba.

Biztonsági tanácsok

 • Ne lépjünk a polikarbonát tető panelekre a szelemenek közt, mindig fektessünk keresztbe egy teherelosztó pallót és azon járjunk. Nagy szélben ne szereljünk, mert balesetveszélyes.
 • A lemez oldalát fólia védi, a fóliát csak a lemez szélén húzza le a szélétől kb 5-10cm-re, a többi védőfóliát csak közvetlenül a szerelést követően kell eltávolítani.
 • A termék tökéletesen megállja a helyét, mint bevilágítólemez. Univerzális kialakításuk miatt könnyedén kombinálhatóak akár más gyártók lemezeivel is akár, viszont ebben az esetben színárnyalat-beli különbségek adódhatnak.
 • Fontos megjegyezni, hogy amennyiben ezeket a színeltérseket el akarjuk kerülni, lehetőség szerint egy tetőhöz egy gyártósoron készült termékeket kombináljunk,
 • A Guttagliss polikarbonát tető lemezek akár otthoni és akár ipari környezetben is megállják a helyüket. Az időjárással szemben megbízhatóan dacol, hosszú élettartamot biztosít, a és bár nem 100% -ig jégálló, jól tolerálja azt. Önsúlyuk csekély, rugalmasak és egyszerűen megmunkálhatóak.

 

A polikarbonát lemez verhetetlen előnyei a terasztető és egyéb kerti építményekhez

A kültéri lakóterek birodalmában a terasz szentélyként szolgál, ahol lazíthatunk, szórakozhatunk és kint lehetünk a természetben. Mégis, bármennyire is ápoljuk kültéri élettereinket, a kényelem, az esztétika és a tartósság tökéletes egyensúlyának megteremtése nehezebb feladat lehet.

"A polikarbonát lemez egy sokoldalú építőanyag, amely forradalmasította a teraszfedések és kerti épületek kialakíthatóságát."

 

Részletesen áttekintjük a polikarbonát lapok előnyeit és azt, hogy miért jelentik ezek az optimális választást ahhoz, hogy kültéri terét lebilincselő menedékké alakítsa.

 

A polikarbonát lemez páratlanul tartós

A polikarbonát lemez termékeket a kivételes tartósság jellemzi, így ideális választás kültéri alkalmazásokhoz. Ellentétben a hagyományos anyagokkal, mint az üveg vagy az akril, a polikarbonát páratlan ütésállósággal rendelkezik és ellenáll a zord időjárási viszonyoknak, beleértve a jégesőt, a heves esőzéseket és az extrém hőmérsékletet. A polikarbonát rugalmassága biztosítja a hosszú távú szerkezeti integritást, nyugalmat kínálva azoknak a lakástulajdonosoknak, akik tartós védelmet keresnek teraszburkolataiknak és kerti építményeinek. A polikarbonát tető segítségével egész évben élvezheti kültéri tereit, tudva, hogy befektetése védve van az időjárás viszontagságaitól. Nézze meg a polikarbonát árakat a Gutta Webshopban.

 

Fokozott biztonság

A biztonság a legfontosabb, ha kültéri lakóterekről van szó, különösen a zord időjárásnak vagy természeti katasztrófáknak kitett régiókban. A polikarbonát lemezeket úgy tervezték, hogy előnyben részesítsék a biztonságot, nagy ütésállósággal és égésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. Ellentétben az üveggel, amely az éles szilánkokra való széttörés kockázatát jelenti, a polikarbonát tető gyakorlatilag törhetetlen, így minimálisra csökkentik a balesetek és sérülések lehetőségét. Ezenkívül könnyű súlyuk megkönnyíti a telepítést és kezelést, csökkentve ezzel a munkahelyi balesetek kockázatát az építés során. A biztonságot a polikarbonát előtérbe helyezésével a lakástulajdonosok biztonságos környezetet teremthetnek családjaik számára, hogy kompromisszumok nélkül élvezhessék a szabadtéri szabadidős tevékenységeket.

 

A polikarbonát tető optimális fényáteresztése

A polikarbonát tető egyik legjelentősebb előnye a kiváló fényáteresztő képesség. Ezeket a lapokat úgy tervezték, hogy egyenletesen szórják szét a napfényt a fedett területen, minimálisra csökkentve a tükröződést, és kényelmes, természetes nappali fényre emlékeztető hangulatot teremtenek. Ez a gyengéd fényszóródás nemcsak a kültéri terek vizuális vonzerejét erősíti, hanem a nyitottság és a tágasság érzését is elősegíti.

"Függetlenül attól, hogy teraszburkolatokhoz, pergolákhoz vagy kerti üvegházakhoz használják, a polikarbonát lapok lehetővé teszik a lakástulajdonosok számára, hogy a nap melegében sütkérezzenek, miközben védve vannak az intenzív sugarak elől, és hívogató légkört teremtenek a pihenéshez és a társasági összejövetelekhez."

 

Energiahatékonyság

A növekvő környezettudatosság által fémjelzett korszakban az energiahatékonyság a fenntartható építőanyagok meghatározó kritériumává vált. A polikarbonát lemezek kiemelkedőek ebben a tekintetben is, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal, amelyek egész évben segítik a beltéri hőmérséklet hatékony szabályozását. A nyári rekkenő hőségben a polikarbonát tető és oldalpanel eltereli a napsugárzást, csökkentve a túlzott légkondicionálás szükségességét és az energiafogyasztást. Ezzel szemben hidegebb éghajlaton a polikarbonát szigetelő tulajdonságai segít bent tartani a meleget, így a leghidegebb időben is kellemes kikapcsolódást tesz lehetővé. A polikarbonát teraszburkolatokba és kerti épületekbe való integrálásával a lakástulajdonosok minimalizálhatják karbonlábnyomukat, miközben élvezhetik a fokozott kényelmet és az energiamegtakarítást.

 

Tervezési sokoldalúság

A funkcionális előnyökön túl a polikarbonát lapok páratlan tervezési sokoldalúságot kínálnak, lehetővé téve a lakástulajdonosok számára, hogy szabadjára engedjék kreativitásukat, és életre keltsék kültéri elképzeléseiket.

"A színek, vastagságok és textúrák széles skálájában kaphatók ezek a lapok, könnyen méretre szabhatók, hogy megfeleljenek a különböző építészeti stílusoknak vagy esztétikai preferenciáknak."

 

Akár az elegáns, kortárs dizájnt, akár a rusztikus, természetes felületeket részesíti előnyben, a polikarbonát végtelen tervezési lehetőségeket kínál, lehetővé téve, hogy kültéri terét egyedi személyiségének és életstílusának megfelelően alakítsa ki. A modern, áttetsző panelekkel díszített pergoláktól a szeszélyes, élénk árnyalatokkal átitatott kerti menedékekig a polikarbonát sokoldalúsága lehetővé teszi a lakástulajdonosok számára, hogy inspiráló és elbűvölő kültéri pihenőket szervezzenek.

 

A polikarbonát lemez költséghatékonysága

A növekvő építési költségek és a költségvetési korlátok korszakában a megfizethetőség döntő tényező az anyagválasztásban. A polikarbonát lemezek költséghatékony megoldást kínálnak teraszburkolatokhoz és kerti épületekhez, kivételes teljesítményt nyújtva a hagyományos építőanyagok, például üveg vagy fém költségének töredékéért. Könnyű súlyuk minimalizálja a szerkezeti követelményeket és a munkaerőköltségeket, ami jelentős megtakarítást eredményez a telepítés során. Ezenkívül hosszú távú tartósságuk és minimális karbantartási igényük csökkenti a karbantartási költségeket a szerkezet élettartama során. A polikarbonát tető választásával a lakástulajdonosok tökéletes egyensúlyt érhetnek el a minőség, a tartósság és a megfizethetőség között anélkül, hogy a stílusban vagy a funkcionalitásban meg kellene alkudni.

 

 

Vissza a Polikarbonát lemez oldalról a Gutta Webshop főoldalra >