Széchenyi terv plusz

Terasztető

Polikarbonát alumínium terasztető

Előregyártott terasztető különböző méretekben és kialakításban. Válassza ki az ön számára legmegfelelőbbet vagy keressen minket és segítünk a tervezésben.

A terasztető a kert ékköve

A terasztetőkről általánosságban

Tetőfedése az év 365 napján ki van téve a szélnek és az időjárásnak. Mint ilyen, képesnek kell lennie ellenállni a különféle terheléseknek, UV-állónak, tartósnak és korróziómentesnek kell lennie – miközben esztétikusnak kell maradnia. Ha magas követelményeket támaszt a tervezés és a minőség tekintetében, a Gutta terasztetői a megfelelő választás. A kiváló minőségű „made in Germany” dizájn mellett a rendszer sokoldalúságot és rugalmasságot is kínál a tartozékok széles választékának köszönhetően.

Terasztető fedés, mint egy profi

Egy kerti terasz kialakítása tökéletes helyszínt biztosít a szabadtéri baráti összejövetelek megvalósításához. Rossz időben sem kell zárt térben maradnunk, hiszen védelmet biztosít a csapadék és a hó ellen, miközben élvezhetjük a napsütést. Egy tökéletes hely lesz ez a baráti és családi összejöveteleknek, kerti sütögetéseknek. Mindeközben pedig élvezhetjük a természetközeli élményt, amit a kertünk szépsége nyújthat számunkra.

A terasz beépítése mindig óriási lehetőségeket és kihívásokat tartogat. Egy dolog biztos, egy jól megtervezett, megválasztott és kivitelezett terasz az otthonunk gyöngyszeme is lehet. A terasz megvalósítása mindenképpen hasznos. Az évszakok változásával az idő viszontagságai ellen hatékony védelmet nyújt. Lehet perzselő napsütés, szakadó zápor, vagy intenzív hóesés.

 Egy terasz megvalósítására rengeteg módszer létezik. Egy ilyen terasztető nélkül a teraszt csak egy év kis részében tudja élvezni. Ha a Gutta készre gyártott terasztető mellett dönt, biztos lehet benne, hogy egy modern megjelenésű mai igényeknek elvárásoknak, mind technikailag a megjelenését illetőleg tökéletesen megfelelő terasztetővel lesz dolga. Az összeszerelése könnyű gyors és logikus.

A termék dobozában az összeszerelési anyagokat tartalmazó leírás és hozzávaló kiegészítőket is tartalmazza. A terasztető felszerelése egyszerű és biztonságos. A tartós, stabil konstrukció minden lehetőséget kínál a ház körüli szilárd tetőszerkezetekhez. A terasztető-szerelő készlettel és egy kis kézi hozzáértéssel valódi professzionális minőségű tetőket készíthet.

Legyen egyszerű, ésszerű és flexibilis a tetőszerelés

A minőség hosszútávon mindig kifizetődik. Ezt a Gutta készre gyártott terasztető készlettel is tapasztalni fogja – ez egy professzionális, tartós, minőségi tető. A több rétegű polikarbonát panelekből készült átlátszó tetővel ellátott fémvázas konstrukció, ami a szélnek és az időjárás egyéb viszontagságainak is ellenáll.

Ugyanakkor köszönhetően a keskeny profilkeresztmetszetnek minden tető különösen finomnak és karcsúnak tűnik, kecsesen illeszkedik a környezethez. Lehetősége van 3 vagy 4 méteres tetőmélység közül választani, a szélessége a kifejezetten erre a célra gyártott toldóelemnek köszönhetően egyéni igények szerint bővíthető.

Amikor az ember egy ennyire látványos és az egész épület megjelenését maghatározó beruházást valósít meg, nagyon fontos a megfelelő anyagválasztás. A Gutta terasztetőket vagy műanyag polikarbonáttal, vagy biztonsági üveggel lehet választani. A lemezek egyszerűen és pontosan beilleszthetőek és rögzíthetőek az fém anyagú szerkezethez. A szerkezet anyaga fémprofil, amit gyárilag porszórt bevonattal látnak el, így a tető hosszú évekig kiváló formában marad. Az oszlopok, gerendák és szarufák tartós alumíniumból készülnek. Beépített esőcsatorna is tartozik hozzá.

A Gutta tetőkészleteivel minden lehetőség megvan – nem csak a terasztető esetében. Legyen szó teraszról, előtetőről, pergoláról, kocsibeállóról, udvari tetőfedésről vagy akár többről, a tetszetős készletekkel gyorsan és egyszerűen megvalósíthatja projektjét. Tíz év garanciával (a garanciális előírásoknak megfelelően) pedig nyugodtan hátra dőlhet és élvezheti a terasztető nyújtotta kényelmet. Ez a legmagasabb minőség, amely hosszú távon megtérül. Így minden lehetőség adott a professzionális tetőfedéshez.

A porszórt alumínium szerkezetnek több előnye is van a fával szemben. A faszerkezet anyagából eredően természetes anyagú, ami az évek során erodálódik. Ez még akkor is igaz, ha a fát évről évre kezeljük és ápoljuk.

A 10mm vastag üreges kamrás panelekből készült tetőfedés hosszú évekig megőrzi ragyogó megjelenését. A terasztető pedig magas stabilitásának köszönhetően könnyedén elbírja az akár 150 kg/négyzetméter hóterhelést is. Ez egy tartós és időjárásálló teraszkialakítás.

A termék előnyei

 • Komplett, szerelési anyaggal ellátott szerelőkészlet
 • Egyszerű és a körülményekhez illeszkedő szerelés
 • Porbevonatos alumíniumprofilok
 • Kétoldali vízelvezetéssel ellátott esővízcsatornával
 • 10 mm vastag nagyon ellenálló polikarbonát légkamrás lemezből készült tetőfedés
 • UV-álló
 • Hóterhelés:**
 • 3 m-es tetőmélységű modellek:150 kg/m²
 • 4 m-es tetőmélységű 100 kg/m²

 

Az elérhető terasztető méretek és színek

 

Fehér

Antracit

Terasztető A 306x306

Terasztető A 306x306

Terasztető B 426x306

Terasztető B 426x306

Terasztető C 546x306

Terasztető C 546x306

Terasztető D 306x406

Terasztető D 306x406

Terasztető E 426x406

Terasztető E 426x406

Terasztető F 546x406

Terasztető F 546x406

 

 

Toldóelem (bővítő modul) C 120x306

Toldóelem (bővítő modul) C 120x306

Toldóelem (bővítő modul) F 120x406

Toldóelem (bővítő modul) F 120x406

 

 

 

 

 

A típus

Méretek: 3,06 x 3,06 m

Alapterület: 9,36 m²

Panelek száma: 5

Súly: 68 kg

Színek: fehér vagy antracit

 

B típus

Méretek: 4,26 x 3,06 m

Alapterület: 13,03 m²

Lemezek száma: 7

Súly: 98 kg

Színek: fehér vagy antracit

 

 

C típus

Méretek: 5,46 x 3,06 m

Alapterület: 16,70 m²

Panelek száma: 9

Súly: 128 kg

Színek: fehér vagy antracit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D típus

Méretek: 3,06 x 4,06 m

Alapterület: 12,42 m²

Panelek száma: 5

Súly: 96 kg

Színek: fehér vagy antracit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E típus

Méretek: 4,26 x 4,06 m

Alapterület: 17,30 m²

Lemezek száma: 7

Súly: 128 kg
Színek: fehér vagy antracit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

F típus

Méretek: 5,46 x 4,06 m

Alapterület: 22,17 m²

Panelek száma: 9

Súly: 156 kg

Színek: fehér vagy antracit

 

Bővítő modul a nagy előtetők kialakításához

 

A 120 cm-es bővítőmodullal még az 5,46 m széles modellek elméletileg korlátlanul bővíthetők. Így elhárul az akadálya annak, hogy az épület akár teljes hosszában autók, kerékpárok vagy kerti felszerelések tárolására szolgáljon. A modul egy elülső tartóból (szelemenből), esőcsatornából, fali tartóból, 2 szarufából, 2 panelből és egy oszlopból áll.

Bővítő modul 4,06 m tetőmélység esetén

(C típushoz megfelelő)
Méretek 1,2 x 3,06 m

Alapterület: 3,67 m²

Súly: 31 kg

Színek: fehér vagy antracit

Bővítő modul 3,06 m tetőmélység esetén

(F típushoz megfelelő)
Méretek 1,2 x 4,06 m

Alapterület: 4,87 m²

Súly: 38 kg

Színek: fehér vagy antracit

 

Ez a következő bővítési lehetőségeket eredményezi:

+ 1 modul: 5,46 m + 1,2 m = 6,66 m
+ 2 modul: 5,46 m + 2 x 1,2 m = 7,86 m
+ 3 modul: 5,46 m + 3 x 1,2 m = 9,06 m
+ 4 modul: 5,46 m + 4 x 1,2 m = 10,26 m
+ 5 modul: 5,46 m + 5 x 1,2 m = 11,46 m
+ 6 modul: 5,46 m + 6 x 1,2 m = 12,66 m stb.

Garancia, jótállás és egyéb jó tanácsok

A fémszerkezetre az eladás dátumától számított 10 éves gyártói garanciát vállalunk. A légkamrás lemezekre az időjárás vagy jégverés* okozta törés ellen, valamint a fényáteresztő képesség túlzott csökkenése (több mint 10%) miatt az eladás dátumától számított 10 éves garanciát vállalunk. * Jégátmérő legfeljebb 20 mm, ütközési sebesség <21 m/s

A motívumok és modellek változtatásának jogát fenntartjuk. Az ábrázolt kiegészítők nem felétlen tartoznak a szállítmányhoz. Megvásárlása és felhelyezése előtt tájékozódjon a helyi építésiszabályzat idevonatkozó paragrafusairól. Valamint a havat és az egyéb zöldhulladékot távolítsa el a terasztetőről.

A részletes feltételeket a garancia vonatozására, különös tekintettel az előfeltételekre: megtalálhatóak a következő címen: www.gutta.com. A jótállási feltételeket kérés esetén megküldjük szöveges formában. Minden megadott érték és méret hozzávetőleges adat. Az ábrázolt színek nyomdatechnikai okokból eltérhetnek az eredeti színektől. A szín- és méretbeli eltérések jogát a szokásos tűréseken belül fenntartjuk. Vegye figyelembe a helyi építési szabályokat. Javaslataink nem mentesítik azon kötelezettsége alól, hogy a terméket saját felelősségére ellenőrizze. Kérjük, hogy kétség esetén vegyen igénybe szaktanácsadást. A műszaki változtatás jogát fenntartjuk.

Egyszerű és rugalmas összeszerelés

Nincs feltétlenül szükség drága szakemberek megfizetésére. Nincs bosszantó várakozás és bizonytalanság. A terasz tetőfedése garantáltan sikeres lesz, amit a mellékelt kiegészítő készletekkel és a hozzátartozó leírás alapján bárki könnyedén el tud végezni.

A Gutta terasztetőt a hozzávaló szettel és némi kézügyességgel gyerekjáték megvalósítani. Az összeállítást az Ön egyedi igényeihez mérten igazíthatja, mivel mind a kereszttartók és mind az oszlopok 60 cm-ig állíthatók. A gerincmagasság változtatható és a támasztóoszlopok helyzetei is állíthatóak. Ezen tulajdonságokkal valósíthatóak meg rugalmasan az egyedi igények kiszolgálása.

Amit a dobozban talál:

 • maga a polikarbonátlemez vagy biztonsági üveg
 • fali csatlakozó elem
 • szarufa gerendák
 • keresztlécek
 • tartó lábak
 • esőelvezető

szerelési útmutató