guttatec

Kiváló minőségű üvegszál hordozóval gyártott oxidbitumenes zsindely
Termékleírás
Előnyök
 • rugalmas
 • bármilyen alakú tetőhöz
 • attraktív formák és színek
 • rendkívül hosszúéletű
 • kerti házakoz
 • szerszámosházakhoz
 • szélfogókhoz
 • tetőablakokhoz és erkélyekhez
 • és természetesen az Ön ötleteihez...
Felhasználási javaslatok
 • A zsindelyek minden tetőformához illeszkednek
 • Egyszerűen fektethetők
 • A zsindelylapból minden formaelemet, pl. gerinceket és élgerinceket is ki lehet vágni
 • Magas szintű rugalmasság

A zsindelyek fektetése egyszerű, mert könnyen hajlíthatók és vághatók. A Guttatec bitumenes zsindelyek minden tetőformához tökéletesen illeszkednek (álló tetőablak, kerek tető stb.) és ideális megoldást jelentenek a nehéz sarkok és élek (gerincek, élgerincek, hajlatok, kontyolt tetők stb.) tökéletes fedéséhez. Manapság új épületeknél és felújításoknál is egyre több zsindelyt alkalmaznak, s a dolog érdekessége, hogy egy felújítás során a tetőt a minimális tetőhajlás figyelembevételével egész egyszerűen a legújabb trendeknek megfelelően, a kívánt zsindelyszínekben és formákban fedhetjük le.

Az anyag

Csúcsminőségű bitument visznek fel egy üvegfátyol hordozóréteg mindkét oldalára. Ez képezi a Guttatec zsindelyek fő alkotórészét. Az üvegfátyol hordozza és rögzíti a bitumenes masszát, ezenkívűl a fátyol növeli a zsindely alaktartósságát és stabilitását. Legfelső fedőrétegként színes ásványi örleményt hintenek a felületre.

Ellenálló és tartósan szigetel

A Guttatec zsindelyeket egy stabil faszerkezetre rögzítik kettős fedésben . A zsindelyt szegekkel és öntapadó csíkokkal rögzítjük. Az eredmény egy tartós és időjárásálló rögzítés. A Guttatec zsindelyek tartósak és összetételüknek köszönhetően maximális védelmet nyújtanak eső, hó, fagy, hő és az UV-sugárzás ellen.

Felhasználási javaslatok

A bitumenes zsindelyeket világszerte több mint 100 éve használják tetőfedésre. Az ellenálló és hosszú életű zsindelyek sokféle stílushoz és tetőfedéshez igazodnak a kerti házaktól elkezdve a luxusvillákig.

Tulajdonságai

Zsindellyel nagyon könnyű tetőt fedni, mivel könnyen hajlítható és vágható. A guttatec zsindelyek tökéletesen illenek minden tetőformához (pl. padlásablak, "kutyaól", kerek tető) és ideálisan felhasználhatók bonyolult hajlatok és élek (taréjgerinc, élgerinc, vápa, kontyolt tető) tökéletes lefedésére. Új építésű épületeknél, valamint felújításoknál is egyre több és több zsindelyt használnak manapság. Tetőfelújítás során tetőjét a lehető legegyszerűbb módon fedheti újra a legújabb trendeknek megfelelően a kívánt zsindelyszínekben és formákban, a megengedett legkisebb tető hajlásszög figyelembevételével.

Műszaki adatok

Guttatec téglány zsindely

Hossz
1000 mm +/- 3%
Szélesség
336 mm +/- 3%
Súly
ca. 9,66 kg/m² +/- 3%
Db/csomag
21
Fedőfelület/csomag
max. 3 m²

Guttatec hódfarkú zsindely

Hossz
1000 mm +/- 3%
Szélesség
336 mm +/- 3%
Súly
ca. 9,24 kg/m² +/- 3%
Db/csomag
21
Fedőfelület/csomag
max. 3 m²
Felhasználási javaslatok

Kiegészítők
Guttatec zsindelyragasztó
Bitumenragasztó csatlakozásokhoz,
mint a gerinc, élgerinc, oromszegély stb.
Kiszerelés:
5 kg-os: 18 m2/1 kg
Tubusos (310 ml): 7-10 m2/tubus
Guttatec zsindelyszög
Horganyzott széles fejű szög
2,8 x 25 mm; fej 13 mm
2,8 x 20 mm; fej 13 mm
Kiszerelés:
5 kg/doboz
10 m2/1 kg