Széchenyi terv plusz

Magastető felújító lemez

Magastető felújító lemez

Magastető felújító vízszigetelő lemez

Ezen termék elsődleges alkalmazási formája a régi hullámos vagy sík azbesztcement lemezek felújítása bitumenes vízszigetelő lemezzel

Az évek során az azbesztcement lemezeket széles körben használták tartósságuk és költséghatékonyságuk miatt tetőfedésként. Az azbesztnek való kitettség és a lapok természetes öregedése miatti növekvő aggodalmak miatt azonban a felújításuk sok lakástulajdonos és ingatlankezelő számára prioritássá vált. A bitumenes vízszigetelő membrán hatékony és innovatív megoldásként jelent meg a régi hullámos és sík azbesztcement lemezek újjáélesztésében. Most megvizsgáljuk a bitumenes vízszigetelő fólia használatának előnyeit, folyamatát az öregedő tetők felújítására.

 

A bitumenes vízszigetelő membrán előnyei

Kiváló vízszigetelés: A bitumenes vízszigetelő membránt kifejezetten úgy tervezték, hogy kivételes gátat biztosítson a víz behatolásával szemben. Bitumenes bázisú keveréke biztosítja, hogy a víz ne hatoljon be a tetőbe, megóvja az alatta lévő szerkezetet a szivárgásoktól és a nedvesség okozta sérülésektől.

 

Rugalmasság és alkalmazkodóképesség

A bitumenes membránok rendkívül rugalmasak és alkalmazkodóak, így alkalmasak különféle tetőfedő anyagokra, beleértve a régi hullámos azbesztcement lemezeket is. Alkalmazkodhatnak a tetőfelület körvonalaihoz és egyenetlenségeihez, biztosítva a teljes lefedettséget és a hatékony védelmet.

 

Könnyű beszerelés

Magastető felújító vízszigetelő lemezA bitumenes vízszigetelő fólia felszerelése egyszerű és hatékony. A membrán tekercsben  kapható és ragasztóval vagy gázlángolóval könnyen felhelyezhető a meglévő tetőfelületre. Ez csökkenti a munkaidőt és a kiadást, így költséghatékony megoldás a tetőfedés felújítására.

 

Hosszú élettartam

A bitumenes vízszigetelő fólia tartóssága hosszú élettartamú tetőfedő megoldást biztosít. Felhordás után ellenáll a zord időjárási viszonyoknak, az UV-sugárzásnak és a hőmérséklet-ingadozásoknak anélkül, hogy a hatékonyságot veszélyeztetné.

 

Környezetbarát lehetőségek

Egyes bitumenes vízszigetelő membránokat újrahasznosított anyagokból gyártják, így környezetbarát választás a tetőfedés felújításához.

 

Régi hullámos azbesztcement lemezek felújítása bitumenes vízszigetelő membránnal

 

  1. lépés: Ellenőrzés és előkészítés

A régi hullámos azbesztcement lemezek felújításának első lépése az alapos ellenőrzés. Keresse a sérülés jeleit, repedéseket vagy az elhasználódott azbeszttel rendelkező területeket. Végezze el a szükséges javításokat, és tisztítsa meg a felületet a törmelékek és szennyeződések eltávolításához.

 

  1. lépés: Felületi alapozó (opcionális)

A használt bitumenes membrántól függően a régi azbesztcement lemezekre felületi alapozó felhordása javasolt. Az alapozó javítja a membrán tapadását és erős kötést biztosít a meglévő tetővel.

 

  1. lépés: Mérjen és vágjon

Mérje meg a tető méreteit, és vágja le a bitumenes vízszigetelő fóliát, hogy pontosan illeszkedjen a területhez. Hagyjon némi átfedést a széleken, hogy biztosítsa így a vízálló felületet.

 

  1. lépés: Alkalmazás

Óvatosan vigye fel a bitumenes membránt a megtisztított és előkészített felületre. Kezdje az egyik végétől, biztosítva, hogy a membrán szilárdan tapadjon a tetőfelülethez.

 

  1. lépés: Zárja le a széleket

A teljesen vízálló és légmentes tömítés eléréséhez használjon hőpisztolyt, gondosan tömítse le a membránok átfedő széleit. Ez az eljárás biztosítja, hogy a víz ne tudjon beszivárogni a rétegek közé, így további védelmet nyújt.

 

  1. lépés: Vizsgálja meg és tartsa karban

 

A felújítás befejezése után végezzen végső ellenőrzést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a bitumenes membrán biztonságosan a helyén van, és minden varrat megfelelően tömített. Rendszeresen ellenőrizze a tetőt, hogy nincs-e rajta kopás vagy sérülés, és végezzen el minden szükséges karbantartást a membrán élettartamának meghosszabbítása érdekében.

A régi hullámos azbesztcement lemezek újraélesztése bitumenes vízszigetelő fóliával praktikus és hatékony megoldást kínál az elöregedett tetők felújítására. Ez a sokoldalú és hosszú élettartamú anyag kiváló vízszigetelő tulajdonságokat nyújt, miközben biztosítja a tető szerkezeti integritását. A fent vázolt lépésről lépésre útmutatót követve új életet lehelhet a tetőbe, és évekig jól védett és vízálló otthonát vagy épületét élvezheti. Fektessen be bitumenes vízszigetelő fóliába, hogy a tetőt a megérdemelt korszerűsítéssel javítsa, és ingatlanát biztonságos és rugalmas térré tegye.

 

Teljesítmény nyilatkozat

 

 

Tovább a Magastető felújító vízszigetelő lemez termékekhez >

 

Vissza a Magastető felújító vízszigetelő lemez oldalról a Gutta főoldalra >