Széchenyi terv plusz

Bitumenes zsindely téglány fekete EH

Bitumenes zsindely téglány fekete EH
Bitumenes zsindely téglány fekete EH
Bitumenes zsindely téglány fekete EH
Bitumenes zsindely téglány fekete EH
Bitumenes zsindely téglány fekete EH

A téglány fekete bitumenes zsindely bemutatása 

A téglány fekete bitumenes zsindely népszerűsége töretlenül növekszik. A szín és formavilága különösen modern megjelenésű hatást kelt. A bitumenes zsindely a könnyűszerkezetes tetők egyik legsűrűbben alkalmazott tetőfedő anyaga, összetételére nézve üvegszövet erősítéssel ellátott bitumenes lemez.

Megjelenése korszerű, alkalmazása kifejezetten költséghatékony, megbízhatósága kiemelkedő. Kitartóan dacol az időjárás viszontagságaival hosszú éveken keresztül. Mindezen tulajdonságai miatt az üvegszálerősítéses bitumenes zsindely népszerű választás azok körében, akik építkezésre és vagy felújításra adják a fejüket. 

A bitumenes zsindely három fő elemből áll:

  • üvegszálas alap
  • fejlesztett speciális bitumen,
  • vulkáni kőzet bazalt szemcséi.
Bővebben
3 610 Ft / M2
ár: 10 830 Ft / CSOMAG
Részletek

Bitumenes Zsindely felrakása 

A csak a technikai adatlapon megadott tetőhőmérséklet és páratartalom mellett biztosítható a tökéletes eredmény. Ne használjon különböző gyártási kódokkal, különböző gyártósorról, vagy különböző időben gyártott zsindelyeket ugyanazon tetőhöz. Ezzel elkerülhető, hogy a tetőn színfoltok alakuljanak ki.

A színárnyalat béli különbség nem számít hibának. Ezeket a a nem kívánt színkiegyensúlyozatlanság eredményezte eltéréseket oly módon csökkenthetjük, hogy egyszerre több (5-6) csomag zsindelyt bontunk meg és abból véletlenszerűen válogatva telepítjük a zsindelyt a kívánt felületre. +5°C vagy ennél hidegebb külső hőmérséklet esetén a tetőzsindelyt meleg, száraz helyen tárolja és tételenként vegye ki. 

A tető épségének károsodásának elkerülése érdekében az anyagot le kell vágni a tetőn az alatta elhelyezett speciális deszkán. A zsindelyes raklapokat fedett, megfelelően szellőztetett helyen kell tárolni olyan hely, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 40°C-ot. A zsindely köteg belsejében lévő zsindelyek összeragadásának elkerülése érdekében ne tegye ki őket közvetlen napfénynek.  

A foltok, deformálódások és a cipőnyomok megjelenésének elkerülése érdekében, napos vagy hideg, és nedves időben nem ajánlott a tetőn sétálni A tetőn történő mozgáshoz célszerű speciális teherelosztókat használni. 

A bitumenes tetőfedő zsindely 12°-os vagy nagyobb tetőlejtőn használt építőanyag, mely lakossági tetőfedéshez alkalmas.

Ez a legokosabb megoldás egy összetett vagy bonyolult tetőkialakításhoz. A bitumenes zsindely nem fakul ki az évek múlásával sem. Ellenállnak a káros környezeti hatásoknak, a bomlásnak, a korróziónak, a tűzkároknak, és ami nagyon fontos, extrém hőmérsékleten is jól teljesítenek. 

Tetőzsindely szerkezeti követelménye

  • Célszerű a szerkezethez és a lécezéshez többnyire tűlevelűt fát használni. 2. vagy magasabb osztályú fát alkalmazzon, legfeljebb 20% relatív páratartalommal.
  • Az eresz túlnyúlásánál tömör deszkalapot alkalmazzon egyenlő szélességben. 
  • Az anyagot szögekkel vagy önmetsző csavarokkal kell rögzíteni. Csatlakozásonként 2 db ot alkalmazzon legalább. 
  • A ritka lécezés két elemének keresztirányú kapcsolata ugyanabban a sorban úgy kell elvégezni, hogy biztosítva legyen a csatlakozás deszkákból 2 rögzítővel mechanikusan rögzített szarufa lábhoz illeszkedik minden tábla szélén. 
  • A szomszédos vízszintes sorokban a ritka lécezés illesztéseit meg kell tenni legalább egy szarufával eltolható. A táblák hossza nem lehet kevesebb két szarufák fesztávolságánál. 

Tetőápolási ajánlások 

A tető állapotát tavasszal és ősszel ellenőrizni kell. Javasoljuk, hogy távolítsa el a leveleket, ágakat és egyéb apró törmeléket a tetőről puha kefével. Éles szerszámok használata erre a célra alkalmatlan. 

Ha fennáll a veszélye a moha vagy gomba növekedésének a felületen ennek megfelelő tetőápoló/ gombaölő koncentrált konzerválószert vagy bármilyen tetőzsindelyekhez való. 

A durva, éles eszközöket, tárgyakat óvatosan, kézzel kell eltávolítani a tetőről. A tetőről való szabad vízelvezetés biztosítása érdekében tisztítsa meg az ereszcsatornákat és a lefolyókat, mielőtt azok eltömődnek. 

Ha fennáll a nagy hóréteg kialakulásának veszélye, akkor azt nem éles szélű falapáttal tisztítsa meg. Távolítsa el a havat a tetőről rétegesen, 100 mm-es védőréteget hagyva a tetőn. Megelőző célból ellenőrizze és szükség esetén javítsa meg a telepítést nyílások, lyukak, repedéseket. 

 

Készletről elérhető bitumenes zsindelyeink 

 

Hódfarkú vörös 

Téglány vörös 

Hódfarkú zöld 

Téglány zöld 

Hódfarkú barna 

Téglány barna 

Hódfarkú fekete 

Téglány fekete 

 

 

Vissza a Téglány fekete bitumenes zsindely oldalról a Zsindely termékkategória oldalra >

Vissza a Téglány fekete bitumenes zsindely oldalról a Gutta Webshop főoldalra >

 

Adatok
Termékfajta
zsindely
Forma
téglány
Típus
EH
Szín
fekete
Cikkszám
1724133
Min. rendelhető mennyiség
3 M2
Választható mennyiségek
3 M2, 6 M2, 9 M2, 12 M2, ...
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek