Szűrés

Termékfajta
Forma
Típus

Széchenyi terv plusz

Bitumenes zsindely

Bitumenes zsindely választék

A könnyűszerkezetes tetők egyik legsűrűbben alkalmazott tetőfedő anyaga az üvegszövet erősítéssel ellátott bitumenes zsindely. A zsindely felrakása egyszerű, megjelenése korszerű, alkalmazása kifejezetten költséghatékony, megbízhatósága kiemelkedő. Kitartóan dacol az időjárás viszontagságaival hosszú éveken keresztül. Mindezen tulajdonságai miatt az üvegszálerősítéses bitumenes zsindely népszerű választás azok körében, akik építkezésre és vagy felújításra adják a fejüket.

 

Bitumenes zsindely bemutatása

A könnyűszerkezetes tetők egyik legsűrűbben alkalmazott tetőfedő anyaga az üvegszövet erősítéssel ellátott bitumenes zsindely. Megjelenése korszerű, alkalmazása kifejezetten költséghatékony, megbízhatósága kiemelkedő. Kitartóan dacol az időjárás viszontagságaival hosszú éveken keresztül. Mindezen tulajdonságai miatt az üvegszálerősítéses bitumenes zsindely népszerű választás azok körében, akik építkezésre és vagy felújításra adják a fejüket.

A bitumenes zsindely három fő elemből áll: üvegszálas alap, fejlesztett speciális bitumen, és a vulkáni kőzet bazalt szemcséi.

 

Készletről elérhető bitumenes zsindelyeink

 

Hódfarkú vörös

Téglány vörös

Hexagonál vörös

3D laminált vörös

Hódfarkú zöld

Téglány zöld

Hexagonál zöld

3D laminált zöld

Hódfarkú barna

Téglány barna

Hexagonál barna

3D laminált barna

Hódfarkú fekete

Téglány fekete

Hexagonál fekete

 

 

Bitumenes zsindely felrakása

A csak a technikai adatlapon megadott tetőhőmérséklet és páratartalom mellett biztosítható a tökéletes eredmény.

Ne használjon különböző gyártási kódokkal, különböző gyártósorról, vagy különböző időben gyártott zsindelyeket ugyanazon tetőhöz. Ezzel elkerülhető, hogy a tetőn színfoltok alakuljanak ki. A színárnyalat béli különbség nem számít hibának. Ezeket a a nem kívánt színkiegyensúlyozatlanság eredményezte eltéréseket oly módon csökkenthetjük, hogy egyszerre több (5-6) csomag zsindelyt bontunk meg és abból véletlenszerűen válogatva történjen a zsindely felrakása a kívánt felületre.

+5°C vagy ennél hidegebb külső hőmérséklet esetén a tetőzsindelyt meleg, száraz helyen tárolja és tételenként vegye ki.

A tető épségének károsodásának elkerülése érdekében az anyagot le kell vágni a tetőn az alatta elhelyezett speciális deszkán.

A zsindelyes raklapokat fedett, megfelelően szellőztetett olyan helyen kell tárolni, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 40°C-ot. A zsindely köteg belsejében lévő zsindelyek összeragadásának elkerülése érdekében ne tegye ki őket közvetlen napfénynek.

A foltok, deformálódások és a cipőnyomok megjelenésének elkerülése érdekében, napos vagy hideg, és nedves időben nem ajánlott a tetőn sétálni A tetőn történő mozgáshoz célszerű speciális teherelosztókat használni.

A bitumenes zsindely 12°-os vagy nagyobb tetőlejtőn használt építőanyag, mely lakossági tetőfedéshez alkalmas. Ez a legokosabb megoldás egy összetett vagy bonyolult tetőkialakításhoz. A bitumenes zsindely nem fakul ki az évek múlásával sem. Ellenállnak a káros környezeti hatásoknak, a bomlásnak, a korróziónak, a tűzkároknak, és ami nagyon fontos, extrém hőmérsékleten is jól teljesítenek.

 

Tetőzsindely szerkezeti követelménye

Célszerű a szerkezethez és a lécezéshez többnyire tűlevelűt fát használni 2.vagy magasabb osztályú fát alkalmazzon, legfeljebb 20% relatív páratartalommal.

 

Az eresz túlnyúlásánál tömör deszkalapot alkalmazzon egyenlő szélességben.

Az anyagot szögekkel vagy önmetsző csavarokkal kell rögzíteni. Csatlakozásonként 2 db ot alkalmazzon legalább.

A ritka lécezés két elemének keresztirányú kapcsolata ugyanabban a sorban úgy kell elvégezni, hogy biztosítva legyen a csatlakozás deszkákból 2 rögzítővel mechanikusan rögzített szarufa lábhoz illeszkedik minden tábla szélén.

 

A szomszédos vízszintes sorokban a ritka lécezés illesztéseit meg kell tenni

legalább egy szarufával eltolható. A táblák hossza

nem lehet kevesebb két szarufák fesztávolságánál.

 

Tetőápolási ajánlások

A tető állapotát tavasszal és ősszel ellenőrizni kell.

Javasoljuk, hogy távolítsa el a leveleket, ágakat és egyéb apró törmeléket a tetőről puha kefével. Éles szerszámok használata erre a célra alkalmatlan.

Ha fennáll a veszélye a moha vagy gomba növekedésének a felületen ennek megfelelő tetőápoló/ gombaölő koncentrált konzerválószert vagy bármilyen tetőzsindelyekhez való.

A durva, éles eszközöket, tárgyakat óvatosan, kézzel kell eltávolítani a tetőről.

A tetőről való szabad vízelvezetés biztosítása érdekében tisztítsa meg az ereszcsatornákat

és a lefolyókat, mielőtt azok eltömődnek.

Ha fennáll a nagy hóréteg kialakulásának veszélye, akkor azt nem éles szélű falapáttal tisztítsa meg. Távolítsa el a havat a tetőről rétegesen, 100 mm-es védőréteget hagyva

a tetőn. Megelőző célból ellenőrizze és szükség esetén javítsa meg a telepítést

nyílások, lyukak, repedéseket.

 

Bitumenes zsindely kiegészítő termékei

Alátétlemez alkalmazása mechanikus rögzítéssel

A bitumenes alátét SBS polimerrel módosított aszfalttal és poliészterrel megerősített ultrakönnyű és tartós alátét membránnal készül csúszásmentes polipropilén felület képezve a lemez mindkét oldalán. A hosszirányú tagasztő rögzítőszalagok szükségtelenné teszi a további bitumen használatát. A ragasztócsík találhatóak a lemez hosszanti oldalán, ezzel megkönnyítve és felgyorsítva a szerelést. Alkalmazása a teljes lejtőn a tető bármely dőlésszögénél helytálló

 

Tetőfedő szegek

Speciális korrózióálló tetőfedő szegek a 30 és 45 mm hosszú. A szögfej átmérője legalább 9 mm. Körömrúd átmérője legalább 3 mm. A megbízható zsindelyes tetőfedésre alkalmazható.

 

Tetőszellőztető

A szellőzőrendszer megfelelő tervezése, valamint megfelelő anyagok alkalmazása meghosszabbítják az egész konstrukció élettartamát.

A szellőzés egy szívó- és fújó rendszer, amely megvalósítja a levegőáramlást. Ez a folyamat eltávolítja a felgyülemlett hőt és nedvességet a tető alól.

A tetőszellőztető rendszer három fő elemből áll:

Egy nyílás a friss levegő beáramlásához, egy szellőző rés (termikus csatorna felett

szellőzőréteg) a levegő keringtetéséhez, és a tetején lévő elszívó nyílások

a tető egy része. A tető normál működésének biztosítása érdekében megfelelő

szellőzést kell biztosítani.

A túlmelegedett tetőtér nedvességgel kombinálva számos problémát okozhat, beleértve a tetőburkolat és a tető sérülését is.

 

Például:

  1. A szerkezet nedvesedése, ami kondenzátum képződéséhez vezethet. Ez fokozódhat penészedés és gombásodás formájában. Végül a fa teljes végső állagromlása is bekövetkezhet.
  2. Jégdomb kialakulása a tetőfedő anyagon, és ennek eredményeként
  • a tető és az ereszcsatorna-rendszer károsodása, az olvadékvíz behatolása
  • a tetőfedés alatt olvadáskor.
  1. A tetőfedőanyag és a tetőtér belsejének túlmelegedése nyáron.
  2. A hőszigetelés párásodása meredeken csökkenti annak hatékonyságát, és a ház fűtésének megnövekedett költségeiben lesz igazán látványos.

 

Zsindelyragasztó

A jó minőségű zsindelytető elengedhetetlen kelléke a zsindelyragasztó. Ez a sokoldalú, megbízható ragasztó megbízhatóan alkalmazható minden típusú, formájú és alakú bitumenes zsindelyhez. Tapadása, tömítő és hőtoleranciájára vonatkozó képessége kiemelkedő. Tökéletesen használható mindenféle bitumenes anyag ragasztásához, rögzítéséhez. Az UV állósága nagyon kitartó. A ragasztó anyagából adódóan nem károsítja a polisztirént. Alkalmazásának eredménye a kiváló tapadás. A tapadás megvalósul betonhoz, fémekhez, és akár a különböző kerámiákhoz. Tökéletesen ragasztja a bitumenes zsindelyeket, javítja a zsindelyen lévő repedéseket és hézagokat. Az alkalmazása során ügyelni kell arra, hogy a bitumenes zsindelylapoknál minden egyes hódfarok vagy téglány fül alá kerüljön egy egy adaggal, annak érdekében, hogy zsindelylapoknál maximális tapadást érjünk el.

 

Hófogó

A zsindely hófogók fontos szerepet töltenek be a tetőkön, különösen az olyan térségekben, ahol a hófelhalmozódás jelentős problémát okozhat. Ezeknek a hófogóknak a fő szerepe a hó és jég megakadályozása, hogy lecsússzanak a tetőről ezzel károkat okozva. Az elsődleges szerepük a biztonságosabb környezet biztosítása. Ha a hó és jég lecsúszik a tetőről, akkor veszélyeztetheti a gyalogosokat és gépjárműveket az alattuk tartózkodó területeken. Elérhető vörös és fekete színekben.

További előnyök

GYORS TELEPÍTÉS
Könnyű és egyszerű telepítés. Nincs szükség speciális csapatokra. Új homlokzat mindössze 3 nap alatt!

ZÁRT BEVONAT
A homlokzat teljesen tömített, nem hajlamos a korrózióra, ellenáll a mechanikai hatásoknak, beleértve a természetes hatásokat is, például jégesőt.

BAZALT ALAPÚ
A bazaltbevonat kiemelkedő színstabilitással rendelkezik: nem fakul ki a napon és nem változtatja meg a színét a teljes élettartama alatt.

EGYSZERŰ MEGOLDÁS BONYOLULT HOMLOKZATHOZ
Széles alkalmazási terület, beleértve a nem szabványos formájú homlokzatok díszítését is: félkörök, ívek és hullámszerű szerkezeti elemek.

ELLENŐRZŐ KÜLÖNBÖZŐ KLÍMAKÖRÜLMÉNYEKNEK
Úgy tervezték, hogy figyelembe vegyék a szélsőséges éghajlati viszonyokat is. -60 °С és +90 ° С közötti hőmérséklettel.

 

Vissza a Bitumenes zsindely oldalról a Gutta Webshop főoldalra >